+30 26643 60100 info@filiates.gr

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024: εκδήλωση στη Σαγιάδα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024: εκδήλωση στη Σαγιάδα

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε πριν από 50 χρόνια από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, φέρνοντας στο προσκήνιο τις πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας.

Αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, προσκαλώντας όλους μας (κράτη, επιχειρήσεις, ανθρώπους) να δεσμευτούμε για την προστασία του πλανήτη.

Για το 2024 η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με κεντρικό σύνθημα #GenerationRestoration, δίνει έμφαση στην αποκατάσταση, την ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα στην ξηρασία, με τον ΟΗΕ να τονίζει ότι «Είμαστε η γενιά που μπορεί να συμφιλιωθεί με τη γη».

Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. γιορτάζει Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με περισσότερες από 40 εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα, σχετικά με τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν στο διαδραστικό χάρτη των εκδηλώσεων του ιστότοπου: https://worldenvironmentday2024.necca.gov.gr

Το Παράρτημα Ηγουμενίτσας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου με τους μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών, καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Ασπροκκλησίου – Σαγιάδας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ξενάγηση των μαθητών στην έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης του ποταμού Καλαμά στη Σαγιάδα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ποικίλες δραστηριότητες, όπως επιδαπέδια παιχνίδια, χειροτεχνίες, αναγνώριση αρωματικών και εποχικών φυτών, φύτευση φυτών στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης, όπως και σε γλαστράκια, τα οποία οι μαθητές θα πάρουν μαζί τους.

(Κλειστή Εκδήλωση)
Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, ώρες: 9:00 – 13:00
Κέντρο Πληροφόρησης ποταμού Καλαμά, Σαγιάδα

Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, Γραφείο Ηγουμενίτσας
Τηλ.: 26650.21319  |  E-mail:  mdpp.epirus@necca.gov.gr
Print Friendly, PDF & Email
espa