+30 26643 60100 info@filiates.gr

1η Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος «Αγία Τριάδα» του Δήμου Φιλιατών

1η Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος «Αγία Τριάδα» του Δήμου Φιλιατών

Ο Δήμος Φιλιατών, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, ίδρυσε εκ νέου Δημοτική Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Τριάδος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κέντρο Νεότητας Φιλιατών, για την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και δημοτών.

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες θα διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η αιμοληψία θα πραγματοποιείται από την κινητή μονάδα του Π.Γ.Ν.Ι., με επιστημονικό προσωπικό που διασφαλίζει την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών. Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος «Αγία Τριάδα» θα εφοδιαστούν με την κάρτα εθελοντή αιμοδότη, με την οποία εξασφαλίζουν μονάδες αίματος σε περίπτωση ανάγκης για τους ίδιους ή τους συγγενείς τους.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, από τις 9.30 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Φιλιατών για ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος «Αγία Τριάδα», στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών. Για την αποφυγή συνωστισμού και την τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή του Δήμου Φιλιατών: 26643.60100 (ώρες 9.00π.μ.-3.00μ.μ.), καθώς επίσης να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ τους κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς το αίμα αποτελεί το πλέον αναντικατάστατο κοινωνικό αγαθό. Η συμμετοχή στην 1η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Φιλιατών θα αποτελέσει την έναρξη ενός σημαντικού θεσμού για την τοπική κοινωνία, που πρέπει να έχει την υποστήριξη όλων των δημοτών. Με λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές!

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 6 μήνες
Print Friendly, PDF & Email
advanced-floating-content-close-btnespa