+30 26643 60100 info@filiates.gr

1-2-3 Μαρτίου: 3ήμερο σεμινάριο από το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Φιλιατών με θέμα "Ποταμός Καλαμάς, στο Ρου του Χρόνου και του Τόπου…"

1-2-3 Μαρτίου: 3ήμερο σεμινάριο από το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Φιλιατών με θέμα “Ποταμός Καλαμάς, στο Ρου του Χρόνου και του Τόπου…”

Το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Φιλιατών-Θεσπρωτίας προγραμματίζει την υλοποίηση 3ήμερου σεμιναρίου με θέμα “Ποταμός Καλαμάς, στο Ρου του Χρόνου και του Τόπου…” . Το σεμινάριο θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των περιφερειών: Ιόνιων νησιών (Κέρκυρας – Λευκάδας), Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας).

Ένα από τα περιβαλλοντικά σχολικά προγράμματα που υλοποιείτε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια είναι και το: Καλαμάς, στο ρου του χρόνου και της φύσης… Βασική πηγή τροφοδοσίας και συντελεστής ανάπτυξης για σχεδόν όλη την Θεσπρωτία από τα αρχαία χρόνια. Απόδειξη η παρόχθια κατοικήσιμη περιοχή και η εκμεταλλεύσιμη – καλλιεργούμενη επιφάνεια.

Νέες συνθήκες πια. Αποτελέσματα ανόδου της θερμοκρασίας και των ακόλουθων ακραίων καιρικών μεταβολών μας οδηγούν σε επιστημονική προσέγγιση ανάλογη… Εισηγητές με ειδίκευση – αρμόδιοι σε τέτοια θέματα θα συνδράμουν ανιδιοτελώς για την κάλυψη επίμαχων ζητημάτων. Το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης του ΟΦΥΠΕΚΑ, στης οποίας τη χωρική αρμοδιότητα βρίσκεται
σημαντικό τμήμα του Καλαμά θα επιτελέσουν για ακόμη μια φορά τεκμηριωμένη, επιστημονική συνδρομή, σε συνδυασμό με εισηγήσεις από μηχανικούς και εμπειρογνώμονες θα δώσουν διαφορετικές αναλύσεις σχετικά με την λειτουργία των υδροηλεκτρικών, ώστε οι επιμορφούμενοι ακροατές να σχηματίσουν μόνοι τους , άποψη. Ακολουθούν εισηγήσεις, παραδείγματα σωστής πρακτικής
εκμετάλλευσης Ενέργειας που οδηγούν σε Ανανεώσιμες Πηγές και απόψεις για βιώσιμη ανάπτυξη παραμεθορίων περιοχών. Η βιωματική προσέγγιση στα πεδία δράσεις απαραίτητα για την αρτιότερη και πληρέστερη κάλυψη του θέματος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενο την πρώτη ημέρα (κατά τις εισηγήσεις στο ΚΕΠΕΑ Φιλιατών) ενώ οι δύο ακόλουθες ημέρες απευθύνονται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς.

Δείτε την πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Print Friendly, PDF & Email
advanced-floating-content-close-btnespa