+30 26643 60100 info@filiates.gr

Απόφαση Δημάρχου 29/2024: Ορισμός άμισθης ειδικής συμβούλου Δημάρχου Δήμου Φιλιατών

Απόφαση Δημάρχου 29/2024: Ορισμός άμισθης ειδικής συμβούλου Δημάρχου Δήμου Φιλιατών

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΡΙΘ. 29/2024

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 (Α΄87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» περί αρμοδιοτήτων Δημάρχου.
  2. Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/8-6-2006 τεύχος Α’» Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  3. Τις διατάξεις τις παρ. 11 του άρθρου 45 του Ν. 3979/2011 (138), όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 11 του Ν. 4674/2020 (ΦΕΚ53Α’) «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις»
  4. Την ανάγκη για την σχετική επικουρία του Δημάρχου σε θέματα ψηφιακής προβολής/επικοινωνίας, τουρισμού και πολιτισμού.
  5. Την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Ελένης Τζώρτζη του Μιχαήλ, για την ανάληψη καθηκόντων άμισθου συμβούλου του Δημάρχου Φιλιατών (αριθμ. πρωτ.1031/07-02-2024  Δήμου Φιλιατών).
  6. Το βιογραφικό σημείωμα της Ελένης Τζώρτζη του Μιχαήλ, σε συνδυασμό με την εκούσια εθελοντική διάθεση για προσφορά, των εξειδικευμένων γνώσεων και της εμπειρίας της σε θέματα ψηφιακής προβολής/επικοινωνίας, τουρισμού και πολιτισμού καθώς και την ανάγκη παροχής συμβουλευτικού έργου στο Δήμαρχο Φιλιατών.
  7. Το γεγονός ότι από την παρούσα, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου, δεδομένου ότι ο άμισθος ειδικός σύμβουλος θα εκτελέσει το έργο του εθελοντικά και δεν θα λαμβάνει μισθό ή αποζημίωση, πλην των εξόδων εκτός έδρας κίνησης.
  8. Την με αριθμ. πρωτ.1115/09/02/2024 Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Φιλιατών για την ύπαρξη εγγεγραμμένων πιστώσεων στον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό του Δήμου Φιλιατών έτους 2024, για την κάλυψη της δαπάνης των εξόδων εκτός έδρας και κίνησης της άμισθης ειδικής συμβούλου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  Αναθέτουμε στην Ελένη Τζώρτζη του Μιχαήλ, καθήκοντα άμισθης Ειδικής Συμβούλου για την επικουρία του Δημάρχου Φιλιατών κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σε θέματα ψηφιακής προβολής/επικοινωνίας, τουρισμού και πολιτισμού.

Η ως άνω άμισθη ειδική σύμβουλος υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του Δημάρχου και συνεργάζεται όπου απαιτείται με τους Αντιδημάρχους, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου και  τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και δεν θα ασκεί αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής.

Η παρούσα Απόφαση δεν συνιστά πρόσληψη ή διορισμό και δε γεννά υπηρεσιακή, υπαλληλική ή άλλου είδους εργασιακή σχέση του οριζόμενου συμβούλου με το Δήμο.

Η ως άνω άμισθη ειδική σύμβουλος δεν θα λαμβάνει μισθό ή αποζημίωση, πλην των εξόδων κίνησης εκτός έδρας.

Οι δαπάνες των εξόδων εκτός έδρας και κίνησης της άμισθης ειδικής συμβούλου θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Φιλιατών, στον οποίο έχει προβλεφθεί σχετική πίστωση.

Η θητεία της ανωτέρω άμισθης ειδικής συμβούλου θα ακολουθήσει την θητεία του Δημάρχου.

Η παρούσα ισχύει από την υπογραφή της και μέχρι τη λήξη της Δημοτικής περιόδου, πλην της περιπτώσεως τροποποίησης της ή ανάκλησής της, χωρίς η  ορισθείσα ειδική σύμβουλος να δικαιούται αποζημίωση από την άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων.

Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου καθώς και στον διαδικτυακό τόπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΘ. ΤΖΙΓΚΟΣ

 

Δείτε την απόφαση εδώ

 

Print Friendly, PDF & Email
advanced-floating-content-close-btnespa