+30 26643 60100 info@filiates.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης Μαρτίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης Μαρτίου 2019

 

dias diwni

                                

                                 

                                 

 

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ       

          

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης Μαρτίου 2019

  

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Τράπεζα Πειραιώς, Ε.Τ.Ε., ΕΛΤΑ, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας της 24ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης καθώς και φωταγώγηση των ανωτέρω καταστημάτων, οδών και πλατειών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2019 

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ομιλίες στο Λύκειο – Γυμνάσιο και στα Δημοτικά σχολεία Φιλιατών για τη σημασία της Επετείου. 

Ώρα: 11:00 π.μ. Προσκύνημα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των τροφίμων του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας στο Μνημείο Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των αθανάτων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος. 

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 

Ώρα 7:30 π.μ.θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας, η δε Φιλαρμονική του του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζουσα θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια. 

Ώρα 8:00 π.μ. Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών. 

Ώρα 10:00 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με το πέρας της οποίας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο κ. Τάτσης Γεράσιμος. 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, ενός λεπτού σιγή, προσευχή για ανάπαυση νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική. 

Ώρα 11:00 π.μ. Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία της πόλης μας και τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση υπό του Δήμου στη Λ.Α.Φ.Φ. 

Ώρα 12:00 π.μ. Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών στην κεντρική Πλατεία ( Παντελή Κουφαλά ). 

Ώρα 17:30   Υποστολή της σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής. 

Καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι, Σωματεία, Οργανώσεις καθώς και οι πολίτες του Δήμου Φιλιατών. Οι Εκκλησιαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν σε αντίστοιχα και ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχουν τα της εκκλησιαστικής τελετής, τάξεως – παρατάξεως. 

Υπεύθυνος Τελετής ορίζεται ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλος Μπέλλος.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2019 

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
advanced-floating-content-close-btnespa